FAQ lokale ondernemer

Algemeen


Voor wie is zolokaal?

Zolokaal wil inwoners stimuleren om zoveel mogelijk hun lokale gemeenschap te ondersteunen, bij de lokale middenstand te kopen, zich aan te sluiten bij lokale clubs en verenigingen en te genieten van wat er lokaal aan kunst en cultuur te vinden is. We doen dit onder andere door het contact met buurtbewoners zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk te maken. Dit gebeurt op een manier die door mensen als sympathiek wordt ervaren en toch zeer effectief is in het bereiken van een hogere loyaliteit, meer betrokkenheid en meer bezoek.

Inwoners gebruiken zolokaal om op de hoogte te blijven van winkels, restaurants, sportclubs en andere partijen waarin ze geinteresseerd zijn.

Elke ondernemer, sportclub of culturele partij die een lokale functie heeft en een winkel of andere locatie heeft waar inwoners samenkomen, kan een account aanmaken. Zolokaal is bijvoorbeeld niet bedoeld voor een boekhouder, schildersbedrijf of een hovenier. Klik hier voor de volledige lijst met categorieën die zijn toegestaan met een lokale ondernemer account.


Is zolokaal gratis?

Ja voor beperkt gebruik is zolokaal gratis. Zo kun je gratis jouw bedrijfprofiel op zolokaal zetten en beperkt berichten sturen. Werkt zolokaal zo goed voor je dat je meer berichten wilt publiceren, dan kun je eenvoudig extra credits kopen (zie hieronder berichten en credits).

Ook zolokaal sparen, het loyalty programma van zolokaal, is voor lokale ondernemers gratis te gebruiken (zie hieronder zolokaal sparen).

zolokaal heeft geen abonnementskosten, opzegtermijn of aanmeldtermijn. Maak een gratis account aan en binnen 5 minuten kunnen lokale inwoners je gaan volgen. Er schuilen geen addertjes onder het gras.


Wie zitten er achter zolokaal?

zolokaal is opgericht door Henri Hoetink en Janet Sellis, inwoners van Zeist. Zij vinden het belangrijk dat hun eigen omgeving bruist en dat er leuke, gezellige winkels en restaurants in de buurt zijn. Met de oprichting van zolokaal hopen zij hieraan hun steentje bij te dragen. Eerder hebben zij al kieskeurig.nl opgericht en dit uitgebouwd tot Nederlands grootste vergelijksite.


Berichten en credits


Wat zijn berichten?

Jouw winkel, restaurant of andere lokale onderneming wordt onder de aandacht gebracht van alle zolokaal gebruikers bij jou in de buurt (hierna noemen we ze 'inwoners') en er wordt ze gevraagd of ze jou willen volgen. Vervolgens kun je eenvoudig met ze communiceren door berichten te sturen.

De berichten die je publiceert worden bij jouw volgers onder de aandacht gebracht via de zolokaal website en de mobiele app. Via de mobiele app kunnen inwoners er ook voor kiezen push-notificaties in te schakelen zodat ze jouw aanbiedingen en andere berichten direct op hun mobiel te zien krijgen. Naast inwoners die je volgen, zijn jouw profiel en de berichten die je op zolokaal plaatst ook via de zolokaal website zichtbaar voor iedereen die op jouw publiek toegankelijke profiel pagina terecht komt.

Je kunt maximaal één bericht per dag plaatsen op zolokaal.

Voor het plaatsen van een bericht heb je een credit nodig, hieronder lees je meer over credits.


Wat zijn credits?

Credits zijn nodig om berichten te plaatsen, met één credit kun je één bericht plaatsen. Wanneer je start op zolokaal krijg je 10 credits cadeau. Daarna krijgen lokale ondernemers elke maand 1 credit cadeau.

Je kunt ook credits verdienen door nieuwe zolokaal gebruikers te werven. Je hebt hiervoor een eigen url en een QR-code die je bijvoorbeeld in je eigen nieuwsbrief kunt zetten. Maakt iemand via jouw url of qr-code een zolokaal account aan, dan ontvang je automatisch een gratis credit.

Heb je hier niet genoeg aan dan kun je altijd credits bijkopen voor 10 euro per stuk (excl. btw). Je kunt maximaal 25 credits in portefeuille hebben.

Credits (gekocht of op een andere wijze verkregen) zijn niet inwisselbaar voor geld.


Zolokaal sparen


Wat is zolokaal sparen?

zolokaal sparen is een loyaliteitsprogramma dat voor lokale ondernemers gratis te gebruiken is. Met zolokaal sparen verhoog je eenvoudig de loyaliteit van klanten zonder spaarkaarten, maandelijkse kosten, apparaten of andere investeringen.

Je zet het eenvoudig aan vanuit jouw zolokaal dashboard. Vervolgens kunt je aangeven waarvoor klanten hun punten kunnen inwisselen. Dit kan een korting zijn bij een x aantal punten maar ook bijvoorbeeld een gratis product of waardebon.

Print nu de persoonlijke zolokaal sparen QR-code uit en schuif hem bijvoorbeeld in de zolokaal baliedisplay (gratis aan te vragen). Klaar!

Bezoekers kunnen nu met hun zolokaal mobiele app de QR-code scannen en ontvangen 1 punt bij jouw winkel (max 1x per dag). Dit zie je ook terug in jouw dashboard. Scant iemand de code maar volgt deze persoon jouw winkel of restaurant nog niet, dan vraagt de app of ze je willen gaan volgen. Wanneer mensen genoeg punten hebben, kunnen ze deze verzilveren voor één van de opties die je hebt aangegeven. De klant maakt in zijn app de keuze en zal jou daarna vragen de pincode in te voeren die je eerder hebt gekozen. De punten worden afgeboekt en je geeft de klant wat hij of zij heeft gekozen.

Vanuit het zolokaal dashboard stel je alles eenvoudig is en krijg je inzicht in het aantal punten dat wordt gespaard en ingewisseld.


Toegestane categorieën

Onderstaande categorieën zijn toegestaan met een lokale ondernemer account. Ben je van mening dat er een categorie ontbreekt? Stuur ons gerust een bericht via onderstaande contact link.

antiekwinkel, apotheek, autobedrijf, babywinkel, bakker, banketbakker, bar, beauty en wellness, bioscoop, bloemist, boekhandel, boerderijwinkel, bouwmarkt, bowlingcentrum, cadeauwinkel, cafe, conceptstore, dameskleding, delicatessen, dierenwinkel, discotheek, drogisterij, eetcafé, electronicawinkel, fietsenmaker, fietsenwinkel, fotospeciaalzaak, galerie, groenteboer, herenkleding, hobbywinkel, hotel, ijssalon, interieurwinkel, juwelier, kaaswinkel, kapper, kinderkleding, kledingwinkel, kringloopwinkel, lingeriewinkel, lunchcafe, makelaar, markt, meubelwinkel, muziekwinkel, opticien, outlet, parfumerie, patisserie, poelier, reisbureau, restaurant, schoenenwinkel, schoenmaker, slager, slijterij, snackbar, snoepwinkel, speciaalzaak, speelgoedwinkel, sportwinkel, stomerij, supermarkt, tattoo shop, traiteur, tuincentrum, viswinkel, warenhuis, wijnhandel, woonwinkel, yoga,